سالنی با قدرت سرمازایی منفی 30 تا 40 درجه سانتی گراد که توانایی سریع مواد غذایی را داشته باشد تونل انجماد می گویند. به طور کلی در راه برای انجماد مواد غذایی وجود دارد: انجماد آهسته و انجماد سریع

تونل انجماد سریع یا  IQF (Individual Quick Freezing)

در این روش می‌توان در مدت زمان کوتاه، حجم بالایی از مواد غذایی پروتئینی مثل گوشت، مرغ، ماهی، خمیر نان، لبنیات یا سبزیجات و میوه‌ها را منجمد کرد. تونل انجماد از افت کیفیت، تغییر بو، مزه و رنگ مواد غذایی یا میوه‌ها جلوگیری می‌کند.  به همین دلیل روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت محصولات با حفظ کیفیت اولیه است. که معمولا با 3 روش انجام می شود :

1. وزش هوا: در این روش محصولات با عبور سریع جریان هوای سرد منجمد می شوند.

2.تماس غیر مستقیم: در روش تماس غیر مستقیم، فرآیند انجماد به‌وسیله فریزرهای کرایوژنیک انجام می‌شود. این فریزرها براساس حجم و نوع محصول در ابعاد متفاوتی طراحی و ساخته می‌شوند. تفاوت اصلی آن‌ها با دیگر فریزرها، نوع سیال مبرد است. در فریزر های کرایوژنیک، مبرد از سیالات کرایوژنیک مثل نیتروژن مایع یا کربن‌دی اکسید انتخاب می‌شود. سرعت انجماد در این روش نسبت به دو روش دیگر بیشتر است اما هزینه ساخت و اجرای آن گران‌تر است.

3.تماس مستقیم: منظور از آی کیو اف با تماس مستقیم، اسپری سیال سردی مثل نیتروژن مایع روی مواد غذایی است. استفاده از این روش برای منجمد کردن میوه‌ها یا آبزیانی مثل میگو و ماهی مناسب است. نکته مهم در انتخاب روش انجماد، نوع محصول و حجم آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *